CV

Kristian Krebs er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, Århus/Aalborg. Han har studeret ved professor Peer Birch, Sten Byriel, Ulrich Stærk og Lars Thodberg Bertelsen. Kristian er bosat i København.

På Egnsteatret Undergrunden og Aalborg Operafestival har han sunget sakristanen i Puccinis “Tosca”, på Teater Nordkraft og Egnsteatret Undergrunden  Grev Ceprano i Verdis ”Rigoletto”. Ved Copenhagen Operafestival optrådte Kristian i 2018  på udendørsscenen Plænen i Tivoli med strygerorkestret Det Danske Ungdomsensemble i cross-over-projektet “OpeRap”. Ved Nordjysk Operakompagni har han været engageret til roller i Mozarts operaer “Der Schauspieldirektor” og “Die Zauberflöte”. Med barokorkesteret Ensemble Zimmermann har han sunget Polyphemus i Händels opera “Acis & Galatea” og på Aalborg Teater medvirket i musical’en “Evita”.  

Som koncertsanger har Kristian været solist i Juleoratoriet og Kroningsmessen med Sønderjyllands symfoniorkester, solist med Aalborg symfoniorkester, strygerorkestret Det Danske Ungdomsensemble, Bachs solokantate “Ich habe genug, BWV82 med barokorkestret Ensemble Zimmermann, opførelser af messer af Mozart, kantater af Buxtehude og Bach, Mozarts og Faurés requier og Stainers oratorium “The Crucifixion”.

Han har sunget Lied-koncerter i Det Danske Sangselskab, på Nordjyllands kunstmuseum “Kunsten”, Utzon-centeret, Sangselskabeti Århus, Nordjysk Sangselskab, Skørping og Aars musikforeninger, Schumann-Haus i Leipzig og Aalborg Teater.

Finalist i Yamahas YMFE-konkurrence for klassiske sangere i Skandinavien, finalist i Operaens Venners sangerkonkurrence, vinder af Kulturforvaltningens pris i Nordjyllands Amts Talentkonkurrence for unge klassiske musikere. Modtager af legater fra Odd Fellow-logen, Erik Kauffeldts fond, Dansk MusikerForbund og Gramex-fonden.

Han har deltaget i mesterkurser med Ryland Davies, London, Audrey Hyland, London, Friedrich Gürtler, Elisabeth Meyer-Topsøe, Kristian Sørensen, Leipzig og Ulrich Stærk.