CV

Foto: Niels BuschKristian Krebs er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium. Han har studeret ved professor Peer Birch, Sten Byriel, Ulrich Stærk og Lars Thodberg Bertelsen. Kristian er bosat i København.

Han har sunget Il Sagrestano i Puccinis Tosca og Conte di Ceprano i Verdis Rigoletto på Musikteatret Undergrunden og Aalborg Operafestival. Ved Copenhagen Operafestival har han sunget Maestro Spinelloccio, Guccio og Pinellino i Gianni Schicchi og har også tidligere medvirket i La Bohème på Østre Gasværk Teater og været engageret i Tivoli med strygerorkestret Det Danske Ungdomsensemble (DUEN) i cross-over-projektet “OpeRap” med bl.a. DJ Noize. Han har sunget Polyphemus i Händels opera Acis & Galatea med barokorkesteret Ensemble Zimmermann og ved Nordjysk Operakompagni har han været engageret til roller i Mozarts operaer Der Schauspieldirektor og Die Zauberflöte. Hertil kommer forestillinger på Aalborg Teater i musical’en Evita.

Som koncertsolist har Kristian sunget baspartierne i Juleoratoriet og Kroningsmessen med Sønderjyllands symfoniorkester, koncerter med Aalborg symfoniorkester og strygerorkestret Det Danske Ungdomsensemble, Bachs solokantate Ich habe genug BWV82 med barokorkestret Ensemble Zimmermann, Messias med Frederiksberg kammerorkester, opførelser af messer af Mozart, kantater af Buxtehude og Bach, Mozarts requiem og Faurés requiem og Stainers oratorium The Crucifixion.

Han har sunget Lied-koncerter i Det Danske Sangselskab, Utzon-centeret, Schumann-Haus i Leipzig, Aalborg Teater, Nordjyllands kunstmuseum “Kunsten”, Sangselskabet i Århus, Nordjysk Sangselskab, Skørping og Aars musikforeninger.

Finalist i Yamahas YMFE-konkurrence for klassiske sangere i Skandinavien, finalist i Operaens Venners sangerkonkurrence, vinder af Kulturforvaltningens pris i Nordjyllands Amts Talentkonkurrence for unge klassiske musikere. Modtager af legater fra Odd Fellow-logen, Erik Kauffeldts fond, Dansk MusikerForbund og Gramex-fonden.

Han har deltaget i mesterkurser med Ryland Davies, London, Audrey Hyland, London, Friedrich Gürtler, Elisabeth Meyer-Topsøe, Kristian Sørensen, Leipzig og Ulrich Stærk.